De fremmede

De fremmede er et historisk drama som er bygget på virkelige hendelser.

I september 1817 strandet et hollandsk skip utenfor Bergen. Om bord var det over 560 tyske emigranter. De var i stor nød, og trengte akutt hjelp. Men Bergen og Norge var også preget av krig og nødsår, og det ble en krevende oppgave å ta hånd om disse fremmede.

Vi følger familien Fischer fra landsbyen i Sør-Tyskland, til reisen som skulle koste alle dyrt, og til de ankommer Bergen, Norge. I Bergen møter vi småkjeltringen Julius Reus, og politimesteren, som er med på hjelpearbeidet når emigrantskipet ankommer byen.

Menneskelige relasjoner, gleder og tragedier er flettet inn i et historisk bakteppe som er tro mot de faktiske hendelsene.

Lydføljetongen De fremmede er et pionérprosjekt i Norge som er utviklet av Cappelen Damm og undertegnede i 2019. Serien er den første romanen som er skrevet for utgivelse i lydformat.

Sesong 1 består av ti episoder, utgitt som digitale lydbøker våren 2019. Hver episode koster kr 49,-, og du finner dem i din nettbokhandel eller på CappelenDamm.no

Omtale av episodene

Sesong 2 er under produksjon, og planen er at den blir ferdig og innlest i løpet av 2019.

Innleser på De fremmede er skuespiller og artist Lykke Kristine Moen. Hun er kjent fra teater og TV, og nå også som Storytel-innleser, blant annet på Monika N. Yndestads krimserie om Alice Bratt.

Lydserien er innspilt i Draum Studio i Bergen, og musikken er laget av Jørn Lavoll. Vokalist er Cecilia Adelheid Strønen Damm.

Omslagsdesignet er laget av May Lis Ruus. Foto: Bernhard Winther-Sørensen og Shutterstock.

Blogginnlegg om De fremmede

Fakta og bakgrunnsstoff

May Lis Ruus 2019