Nattmannens datter

nattmannens datter1_bok1Året er 1701. Lucie er foreldreløs og bor på Børne- og Tugthuset i Bergen. En natt sniker hun og venninnen Karen Malene seg ut. Målet er søppelfyllingen ved Lille Lungegårdsvann, der de skal lete etter en gave til lille Tilly som har bursdag. I stedet gjør de et grufullt funn, noe som følger dem i lang tid.

Nattmannen er den som holder gatene rene og tømmer byens kagger. Han begraver drapsmenn, selvmordere og udøpte barn, og han assisterer skarpretteren med henrettelser. Han er uren og æreløs, et utskudd som ingen vil ha noe med å gjøre. Når han dukker opp på Manufakturhuset, minnes Lucie sin far som forlot henne da hun var liten.

imageHistorien om Lucie handler om dem som er fattige, ikke bare på gods og gull, men også på slekt og omsorgspersoner. Det er mange harde skjebner, og de unge har bare seg selv og hverandre. Men det finnes også gode mennesker rundt dem, og Lucie selv er et lyspunkt for de andre. Det historiske bakteppet er virkelige hendelser og forhold; Manufakturhuset, hospitalet for de spedalske, fattighus, lov og straff, bybrann, krig, forbrytelser, barnearbeid, slaveri og fattigdom.

Nattmannens datter er et sosialrealistisk historisk drama som er spekket med dramatikk, spenning, fakta og mellommenneskelige relasjoner.

Utgitt mellom 2012 og 2017 og består av 40 bøker. Bøkene er utsolgt hos forlaget, men finnes som ebok.

Nattmannens datter leses for tiden inn som nedlastbar lydbok. Med tiden vil den komme på Storytel.

Illustratør: Vebjørn Strømmen

Les mer på nattmannensdatter.no 

alle nd


Nattmannens datter har også blitt utgitt i Polen

Illustratør: Piotr Sokołowski

Nattmannens datter – omtaler