Forsiden

Siden 2011 har jeg vært forfatter på heltid. Per juni 2023 har jeg utgitt 75 bøker, og flere er skrevet og blir utgitt etter hvert.

I 2023 er jeg aktuell med to nye prosjekter, en romanserie som ble lansert 24. mars, og en krimroman med utgivelsesdato 7. juli.

Alle mine barn, kom hjem

Alle mine barn, kom hjem er første krimroman om Lise Lotte Mehl – som stadig trekkes inn i bergenspolitiets saker.

En sen ettermiddag sitter en fireåring alene i barnehagen og fingermaler på veggen. Men rødfargen er ikke maling. Det er blod. Da han blir funnet, er hans to yngre søstre som sunket i jorden …
Lise Lotte Mehl er familiekonsulent, blant annet for fosterhjemmet til søskenflokken. Etter at eksmannen ble dømt i en alvorlig straffesak, har hun kjempet seg tilbake til et normalt liv. Men da det viser seg en sammenheng mellom de to sakene, truer fortiden med å innhente henne …

Lise Lotte Mehl-serien består av fire frittstående krimromaner som kan leses uavhengig av hverandre, men sammen utgjør de en kronologisk helhet. 

Bok 1: Alle mine barn, kom hjem, i salg 7. juli 2023
Bok 2: Ta den ring og la den vandre, i salg 15. september 2023
Bok 3: Fare, fare krigsmann, i salg 17. november 2023
Bok 4: Aldri være trygg, kommer 2024

Blåmåne

Bergen, 1949: I Nøstegaten 43 har søstrene Erle og Nora en trygg og god oppvekst. Men da faren dør av tuberkulosen han pådro seg som krigsseiler, endres alt. De får ikke ut tilleggshyren hans fra det statlige Nortraships-fondet, så moren krever at Erle slutter på skolen for å finne seg arbeid, slik at hun kan være med å betale hjemme. Skrekken er å måtte slave på sardinfabrikken fra morgen til kveld – mens drømmen er en fremtid på et av de stilfulle varehusene i byen.

Blåmåne er en besettende og ektefølt romanserie på 15 bøker – bygget på ekte menneskers historie. Bli med til etterkrigstidens Bergen og året 1949, en tid hvor det gamle og tradisjonelle blir utfordret av nye impulser. Mimre tilbake eller la deg fascinere av dine foreldres eller besteforeldres fortid!

Det er planlagt 15 bøker i serien. Les mer om handlingen eller bestill abonnement her.

Tidligere utgivelser

Nattmannens datter var min første serie, den kom ut i 2012 og ble avsluttet i 2017. Den ble på 40 bøker, og er også oversatt til polsk, hvor den ble utgitt fra 2018 til 2020. Den holder på å leses inn som lydbok, og titlene kan kjøpes enkeltvis etterhvert som de slippes. Med tiden kommer de også på Storytel. Bøkene er utsolgt fra forlaget, men er tilgjengelig som ebok.

Papirslottet var min andre serie, utgitt mellom 2018 og 2019, og ble på 12 bøker. Den kan kjøpes på NorskeSerier, og er også tilgjengelig på Storytel.

De fremmede var et pionérprosjekt i Norge, siden den var den første romanen som ble skrevet rett for lyd, uten først å være utgitt i bokform. De fremmende består av to sesonger med ti episoder i hver. Den er skrevet for Storytel, og var komplett påsken 2021. Høsten 2022 ble historien gitt ut som to bøker, utgitt av Cappelen Damm.

Tidløs er min fjerde romanserie, og den er litt annerledes enn romanserier flest, fordi det er et tidsreisedrama som har handling i 1561 og 2021. Tidløs er på 18 bøker og ble utgitt mellom 2020 og 2022. Serien kan abonneres på eller kjøpes som enkeltbøker. Les mer om Tidløs på forlagets sider NorskeSerier.

 

© May Lis Ruus 2019–2023