Tidløs

Tidløs er et tidsreisedrama om den unge arkeologistudenten Malin som havner tilbake i tid, til Bergen år 1561. Etterhvert følger vi også familien hennes hjemme, som får tegn som tyder på at det umulige har skjedd.

Baksidetekst:
På mystisk vis virvles hun inn i fortiden. Tidsreisedramaet har begynt.

På Allehelgensaften er den unge arkeologistudenten Malin omviser i Rosenkrantztårnet på Bergenhus festning. Ved stengetid tar hun en runde ned i den dunkle kjelleren for å se til at alle har gått.

I fangehullet er det mørkt og tomt. Med ett hugger en fornemmelse tak i henne. En følelse av ikke å være alene. Omrisset av en skikkelse tegner seg mot steinveggen.

Etter møtet med den kappekledde er ikke Malin lenger i sin egen tid.

Herr Rosenkrantz sperret opp øynene. Så bøyde han seg frem over bordet og satte blikket i henne.
«Er hun en … trollkvinne?»
Malin la hånden på brystet og skulle til å le. Men hun nøyde seg med et smil. «Hvem, jeg?»
«Hun befant seg i fangehullet i en annen manns sted i går kveld, på allehelgensaften.» Han snakket enda langsommere nå, men åndedrettet hans gikk hurtigere. Som om han var redd.
Han var enten en god skuespiller … eller ekte vare.

Se mer på NorskeSerier

Tidløs13Serien blir på 18 bøker.

Den første boken kom i salg 30. oktober 2020, og siste bok kommer i april 2022. Illustratør er Kjetil Nystuen.

Få tak i bøkene: Hvis du vil begynne på bok 1 i serien, kan den og de følgende bøkene som er utkommet kjøpes i nettbokhandlere.
Du kan også abonnere på bøkene gjennom forlaget, da kommer de portofritt i postkassen ca 10-12 dager før salgsdato. Første bok i abonnementet er gratis, og det er ingen forpliktelser.
De kan også kjøpes som ebok.

Artikler om Tidløs (på NorskeSerier)

Bergen anno 1561
Det første bildet av en norsk by, var Bergen i 1581. Det ble trykket i et byatlas som kom ut i Køln. På veggen min henger et arvestykke av dette bildet, som viser nesten hele byen slik den så ut på den tiden. Det er min hovedinspirasjon når jeg skriver om Malin i Tidløs.

Djevelske og ugudelige pludderhoser
På 1550-tallet ble pludderhoser populært. De djevelske buksene ble sagt å forlokke de fattige, de vanvittige og uskyldige piker, og satte både kirken og kongen i forargrelse.

Malin, min fjerde bokdatter
Jeg er glad i alle mine bokdøtre, Lucie fra Nattmannens datter, Celia fra Papirslottet og Hedda fra De fremmede. De står meg alle nær, for jeg kjenner dem så godt og vet hvordan de handler, tenker, føler og takler utfordringer. Malin i Tidløs er min fjerde hovedperson, og hun er den som har mest av meg i seg.

Stammødrene som inspirerte til «Tidløs»
Ideen til Tidløs hadde jeg hatt summende i bakhodet lenge. Faktisk helt siden 1990-tallet. Da fikk jeg vite at mine stammødre ble anklaget for å ha satt Bergen i brann ved hjelp av trolldomskunster.

Arkeologistudenten som ønsket å reise i tid
På 1990-tallet studerte jeg arkeologi, og mens jeg satt og leste om bronsealdergraver, pugget pilspisstyper på lesesalen og tegnet helleristninger under forelesningene, drømte jeg meg vekk. Jeg ønsket at jeg kunne reise tilbake i tid.

Les det første kapittelet i «Tidløs»
Den 30. oktober, dagen før allehelgensaften, lanseres May Lis Ruus’ nye serie! Tidløs er en magisk og spektakulær serie, ulikt alle andre romanserier du har lest tidligere.
Her kan du lese det første kapittelet i første bok!

Kjære leser!
I Tidløs får vi kjenne på hvordan det var å leve i Norge i fordums tid, med hverdagsliv, kulturforskjeller og et annerledes tankegods. I en magisk tid, der skyene og andre naturfenomener ble tolket som tegn, og Bergen ble omtalt som en syndens og voldens by, som «Sodoma og Gomorras stygge søster».
I denne heksegryten av tro og overtro dukker Malin opp, og blir tatt for å være en himmelsendt engel som skal redde byen fra dens undergang. Det er mye å ta innover seg for en ung kvinne som ikke er noen engel, men en helt vanlig person. Kan hennes tilstedeværelse endre noe?
Å skrive denne historien er helt fantastisk, og jeg lever og ånder for den. Jeg håper at du vil bli dradd inn i fortiden og være med på Malins opplevelser.
Velkommen til tidsreisedramaet Tidløs!
Hilsen May Lis Ruus

Omtaler i blogger og presse

Videosnutt som jeg laget til Tidløs