Papirslottet

Papirslottet er en historisk romanserie skrevet av May Lis Ruus, utgitt av Cappelen Damm. Første bok i serien kom ut 14. mai 2018. Papirslottet er på 12 bøker.


Bergen, 1808

Celia er atten år når hennes far selger huset og handelsgården i Bergen for å satse alt på krutt- og papirmøllen i idylliske Alvøen, som huser førti arbeidere og tjenestefolk. Underveis til sitt nye hjem blir de vitne til at en kvinne faller i sjøen fra en klippe. Den dramatiske hendelsen avdekker mørke hemmeligheter, og tilværelsen på landet blir ikke så fredelig som Celia hadde forventet.

Vi følger Celia gjennom medgang og motgang mens hun virvles inn i mysterier, forviklinger og uhell, og hendelser som havnet i historiebøkene. Men mest av alt handler Papirslottet om vennskap, følelser, skjøre familiebånd og valget mellom plikt og egne ønsker.

Bøkene i serien

Les mer om serien på NorskeSerier og Serieliv

Bøkene kan kjøpes hos NorskeSerier, og finnes også som ebok. Papirslottet er lest inn som lydbok, og titlene kan kjøpes som nedlastbare filer. Den er også pågående på Storytel mellom juli 2021 og juni 2022. 

Illustratør for Papirslottet er Kjetil Nystuen. Modell for Celia er Aurora Nossen

• • •

Blogginnlegg: Alvøen Hovedbygning • Alvøens historie

• • •

Lanseringen

Bokbad med Hedda Kise på Vårfestivalen 3. mai 2018

Cappelen Damm arrangerte Vårfestivalen 3.-5. mai 2018, og jeg ble invitert til å være med, sammen med 28 forfattere fra inn- og utland.

Torsdag 3. mai kl 15.00 ble jeg bokbadet av Hedda Kise. Vi snakket om Papirslottet, om inspirasjon og research, om skriveprosessen og mye annet. Etterpå var det signering av bøker.

To lesere hadde vunnet restaurantbesøk med meg, og sammen med noen fra redaksjonen spiste vi en fantastisk god middag. I 19-tiden gikk vi tilbake til Cappelen Damm-huset og hørte på forfatterne som stod på programmet om kvelden.

Det var en dag full av inntrykk, mange gode samtaler og hyggelige møter med kjente og ukjente.

Takk til Monika N. Yndestad, Janita Nordli, Elin Windsand, Tone Loeng og Jeanette Semb for fint samvær, og takk til alle de andre som møtte opp. Takk til Hedda Kise som var en god kur for sceneskrekk, og takk til Cappelen Damm-folket som alltid er støttende, omsorgsfulle og skjønne. Takk for meg!

Se også: Bilder fra Lansering i Alvøen 26. mai 2018

• • •

Omtaler

NRK Hordaland 6. juni 2018

På direkten i radiostudio hos NRK Hordaland og snakket om hvordan det var å være serieromanforfatter og om Papirslottet.

Innslaget kan høres her: https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-hordaland/DKHO02011318/06-06-2018#t=1h32m40s

• • •

Bokanmeldelse i Bergens Tidende 1. juli 2018, utdrag:

«At Ruus har solgt mer enn en million bøker, vitner om en stor og trofast leserskare, og forventningene til «Papirslottet»-serien er naturligvis skyhøye.

Handlingen i de to første bindene utspiller seg i løpet av kun fire dager, uten at historien føles saktegående.

May Lis Ruus har gjort godt og grundig researcharbeid med boken, de historiske detaljene rundt livet på Alvøen er troverdige, og dessuten integrert i fortellingen på en uanstrengt måte.

«Papirslottet» [byr] både på lett underholdning og historiekunnskap.»

Bok 1 Alvøpiken: 4 av 6 hjerter 

Hele anmeldelsen kan leses i BT.no (abo)

• • •

Fanaposten 25. mai 2018

• • •

Tilbakemeldinger fra lesere

Utrolig spennende! May Lis Ruus skriver beskrivende og malerisk. Jeg er på Alvøen når jeg leser og kan nesten ikke vente med å lese fortsettelsen!
Toril Kristensen

Dramatikk, kjærlighet, makt, overtro og mystikk og drap. Her kommer det helt sikkert flere overraskelser!
Anita Selboe 

Hekta etter første side! Den inneholder alt en god serie skal ha, og man føler øyeblikkelig en godhet for Celia. Terningkast 5!
Line Hjortshøj

Elsket å lese denne! Jeg føler at jeg går ved siden av Celia og opplever verden gjennom henne. Terningkast 6.
Randi Gjestad

May Lis Ruus har klart det igjen! Jeg skulle så gjerne ha lest mer – den sluttet så spennende! Terningkast 6.
Lill-Jeanette Sunde

• • •

Hedda Kise: Jeg har lest den nye bok – første bind i serien Papirslottet – og ble hekta fra første stund!

Tone Loeng: Nå har jeg fått lest første bok, og for en bok! Elsker spenningsoppbyggingen, og puslespillbitene utover i boka. Miljøet er godt beskrevet og jeg føler at jeg er der. Blir godt kjent med karakterene, og noen av de har alt begynt å irritere meg – noe som lover godt videre. Jeg kan knapt vente på bok 2! May Lis, du har de råeste cliffhangerne av alle! 😍

Ann Kristin: Da har jeg bestilt abonnement på Papirslottet 😊 Du å du for en spennende første bok. Det er jo like spennende som Nattmannens datter startet 😃 Gleder meg til fortsettelsen

Ann Christin: Akkurat ferdig med Alvøpiken og den svarte virkelig til forventningene .. kjempespennende og flott skrevet så nå gleder jeg meg til neste bok

Therese: Jeg slukte boken på noen timer… 😱😍!! Herlighet så gøy!! 👏👏👏 … Fantastisk bra

Gro: Har lest den på hytten i pinsen. Du skriver så godt, og det merkes at du har satt deg grundig inn i tiden og stedet! Så spennende å lese, May Lis!

Kirsten: Nå har jeg lest første bok, fikk den i posten, nå venter jeg på gaven, ser jammen at denne serien også blir en bestselger, gleder meg til å lese bøkene som har en unik forfatter.

Linda: Passet veldig bra med uventet lesestoff. Spennende og godt skrevet

Karen: Har nå lest bok nr 1 Kjenner jeg er blitt hektet. Gleder meg til neste bok.

Marion: Er ferdig å lese den, så venter på bok nummer 2.

Mona: Boka er nyti og her gledes det til neste bok

Evelyn: Har lest den første boken. Likte den og forsetter å lese denne serien

Torild: Nydelig bok.

Unni: Spennende første bok, gleder meg til neste

Åse: Wow for en bok, du leverer du, May Lis Ruus. Gleder meg til neste bok

Mette: Kjempefin bok med alt som skal til for at det fenger fra første kapitell 🙂 Venter på bok 2

Linda: Jeg skulle bare lese litt her forrige kvelden… kom fra kino kl 23:30 og begynte å lese. Tenkte etpar kapitler, og endte med hele boka

Henriette: Kjøpte den i går i 12 tiden! Nå er den ferdig lest! Elsker den, må lese mer… kan nesten ikke vente på bok nr2! Som såklart blir på løpende abonnementet så jeg får bøkene så snart som råd!! Genialt May Lis Ruus, din skrivemåte er helt fabelaktig! Du fanger fra første setning min nysgjerrighet, hele tiden MÅ jeg vite hva som skjer. Du er et helt utrolig forfattertalent.

Kristine: den fenget fra første stund, så denne blir jeg å følge videre!!!

Vårinn: Gleder meg til bok nr 2 ☺ Kjempebra første bok som allerede er lest ferdig

Randi: Snart ferdig med bok 1, og gleder meg til neste 😘 utrolig spennende

Reidun: Veldig bra serie

Mona: Boka er nyti og her gledes det til neste bok

Elin: Kjempebra første bok, gleder meg til neste bok «dumper» ned i postkassen

Erna: Foreldra mine jobba i Alvøen. Skal bli spennende lesing.

Lill-Jeanette: Jeg har lest boken, utrolig spennende som vanlig, elsker bøkene dine, men er ikke ferdig med Nattmannens datter ennå, har 10 bøker igjen

Celita: Fornøyd med 1 bok, gleder meg allerede til neste 🙂 Liker og navnet på hovedpersonen

Camilla: Den er lest ferdig. Men herligheten altså for en fantastisk spennende bok, og ikke minst avslutningen

Leif: Har begynt på den fyrste boka i dag og lese dei fyrste 60 sidene. Alt eg kan sei er at eg gler meg til fortsettelsen i serien 🙂 Blir spennande å sjå kva som skjer vidare med Celia og alle dei andre

Kirstin: Storfornøyd;)

Else Johanne: Har slukt første bok 💖 venter på nr 2, kanonbra serie

Elin: May Lis, for en fantastisk bok! 😍😍 Nok en gang er jeg blitt grepet av fortellerstilen din og jeg gleder meg vilt til bok 2. Jeg må foresten ha abb. på denne serien her. Det var fire nydelige timer med kvalitetslesning. Tusen takk til deg!

Kirsten: Har lest førsteboka og jeg er allerede hektet, jeg. Gleder meg til den neste, fikk pakke i går og jeg har allerede begynt å fargelegge,

Monica: 4 ord: Elsker å lese papirslottet 🙂 venter spent på forsettelsen, er lenge til begynnelsen av juni

Marita: Pleier ikke å lese nr 1 bøker, men denne måtte jeg, har funnet meg en ny serie

Bente Irene: Da er Papirslottet lest. Wow for en første bok. Gleder meg til å bli med på denne med Celia og resten av gjengen på Alvøen. Jeg hadde ikke tid til noe, måtte lese ferdig, så de ble hot dog til middag

Marit:  😍 en kjempegod førstebok

May Elin: Æ har allerede bestilt abonnemang på denne😍Fordi jeg er så hekta på Nattmannens datter, at jeg er sikker på at denne er like bra❤og måten du, May Lis Ruus, skriver på, får meg helt med i romanen. Du er dyktig til å skrive og beskrive detaljer. Slik at jeg sklir inn i boka og er helt med

Elisabeth:  Kjempespennende

Mona: Flott ny serie, du skriver på en spennende måte.

Monica A: Fikk boken i går og er snart ferdig med den. Helt fantastisk lesing! På samme nivå som Nattmannens datter

Anita: Har begynt å lese i dag. Virker kjempebra

Wenche: Har lest den kjempespennende, venter på neste bok